Jaký emailový klient používat?

domů

Koupili jste si nový počítač nebo přeinstalovali stávající a přemýšlíte jaký emailový klient pro správu vašich emailů použít?

Zavináč v emailu

Odpověď je jednoduchá. Žádný! V následujících odstavcích si vysvětlíme proč.

K nejpoužívanějším emailovým klientům patří Microsoft Outlook, Outlook Express a Mozilla Thunderbird.

Emailový klient byla skvělá věc v období vytáčeného spojení, kdy byl Internet drahý a každá minuta se počítala. Dnes je dostupnost a cena Internetu již velice nízká a proto máme kdykoli přístup.

Logo Microsoft Outlooku

Dalším důvodem, proč se oprostit od emailového klienta, je ztráta emailů. Pokud máte nastavené ve svém emailovém klientu jako server příchozí pošty POP3, tak se vám stáhne email ze serveru do PC. Problém nastane, když přijdete k jiném PC a tam budete chtít se na email podívat. To už nebude možné, pokud to nemáte nastavené v emailovém klientovi. Jestliže to nemáte ošetřené, vystavujete se riziku, že o vaše emaily přijdete, pokud se vám poškodí váš pevný disk a nebo si maily omylem smažete.

Logo Mozilla Thunderbird

Posledním důvodem jsou nové technologie a zařízení. V dnešní době tabletů a chytrých telefonů je možné téměř vše propojit a tzn. synchronizovat. Takže můžete mít aktuálně dostupné emaily z vašeho chytrého telefonu, tabletu a PC současně.

Pokud se bojíte, že si email omylem vymažete, vždy jej najdete ještě v “Koši” vaší emailové schránky (nikoliv PC). Pokud by se Vám stalo, že by jste ještě omylem vysypali koš, potom stačí kontaktovat poskytovatele emailové schránky, který vám emaily obnoví.

Logo Gmail

 Z emailových portálů doporučujeme Gmail. Schránka na Gmailu neslouží pouze pro přijímání a odesílání zpráv. Součástí Gmailu jsou webové aplikace jako je Kalendář, Google Drive (datové uložiště pro vaše soubory) apod. Pokud používáte chytrý telefon nebo tablet s Androidem získáte tímto dokonalou synchronizaci pošty a vašich dat s vaším počítačem či notebookem.

Pokud vás článek nepřesvědčil a potřebujete nastavit poštovního klienta, připojte se k našim technikům, kteří vám pomohouPřipojit se pro okamžitou pomoc s nastavením poštovního klienta se zárukou od 99 Kč.

autor článku : Jaroslav Mráz
návod vydán : 16. dubna 2014

Share Button