Výsledky testu AV Comparatives: Aktuální srovnání antivirů

domů

Po delší době zde opět máme výsledky testů známých i méně známých antivirových programů. Jak si stojí právě ten váš?

V prosinci loňského roku známá rakouská společnost AV Comparatives vyhodnotila test za období srpen – listopad 2015, který zkoumal chování nejpoužívanějších antivirových programů. Tentokrát se však jednalo o „real-world protection test“, jenž se zaměřoval na celkovou ochranu systému – především to, jak software dokáže ochránit systém při běžném užívání systému a surfování na internetu. Do celkového hodnocení byla tudíž zahrnuta např. nejen úspěšná detekce při spuštěném scanu systému, ale i prevence.

Program pak následně získal ocenění, které zůstalo beze změny: kategorie Advanced+, Advanced, Standard a Tested. Rozřazení probíhalo jak na základě správného odhalení virů, tak i na základě mylné detekce stránek nebo souborů v počítači. Díky tomu se tedy antivir mohl i přes vysoké procento úspěchu dostat do nižší kategorie (programy níže označené hvězdičkou).

Podíváme-li se na výsledky testů z dlouhodobého pohledu, určitě můžeme vyzdvihnout několik programů, které se do nejlepší kategorie Advanced+ umisťují dlouhodobě.

Velmi dobře si stojí Avira a Bitdefender, jež poskytují základní ochranu zdarma a dlouhodobě se drží na špici. Stejně tak se velice dobře umisťuje i program Kaspersky Internet Security od společnosti Kaspersky Lab, jejíž produkty jsou hojně využívány zejména ve firmách a korporacích. Zmínit pak určitě můžeme i známý český program Avast!.

Výsledky testu

Advanced+

Kaspersky Lab 99,9 %

Bitdefender 99,9 %

Avira 99,9 %

AVG 99,3 %

Avast 99,2 %

Emisoft 99,1 %

Tencent 98,9 %

ESET 98,7 %

Advanced

Panda 99,9 %

Trend Micro 99,9 %

F-Secure 99,4 %

eScan 98,9 %

Fortinet 98,9 %

Sophos 97,5 %

Baidu 96,5 %

McAfee 93,5 %

Standard

BullGuard 96,6 %

Quick Heal 95,9 %

Lavasoft 90,4 %

Tested

ThreatTrack Vipre 91,7 %

Bližší informace, grafy a čísla naleznete tradičně v reportu přímo na stránkách společnosti.

Share Button