Kde najít stažené soubory v prohlížeči?

domů

Stáhli jste si do počítače soubor a nemůžete ho najít? Tento článek Vám poradí, jak se dostat k Vašim staženým souborům.

V základním nastavením téměř každého internetového prohlížeče (Internet Explorer, Google Chrome, Mozilla Firefox, ..) je určena složka “Stažené soubory” pro stahované soubory. Tuto složku naleznete v C:\Users\Vaše_jméno_profilu. V některých případech může mít složka anglický překlad “Downloads”.

Pokud by Vás stejně jako mě nebavilo stále se proklikávat složkami, potom je následující rada přesně pro Vás. Pokud používáte internetový prohlížeč Internet Explorer (9.0 a vyšší), Mozilla Firefox (25.0.1 a vyšší), Google Chrome (Verze 31.0.1650.57 a vyšší) nebo Opera (18.0.1284.49 a vyšší), můžete použít klávesovou zkratku CTRL + písmeno J. Po zmáčknutí se Vám objeví “Správce stahování”, ve kterém uvidíte poslední stažené soubory. Poté stačí dvojklikem soubor spustit.

Následující obrázky Vám ukáží, jak vypadá okno „správce stahování“ v prohlížečích Internet Explorer, Mozilla Firefox a Google Chrome. Označený rámeček č. 1 ukazuje kam kliknout, pokud chcete soubor rovnou spustit. Označený rámeček č. 2 ukazuje možnost otevřít složku s uloženým souborem.

Správce stahování, který se objeví po stisku klávesové zkratky CTRL+J

Stažené soubory Internet Explorer

  
Stažené soubory Mozilla Firefox

Stažené soubory Mozilla Firefox

  
Stažené soubory Google Chrome

Stažené soubory Google Chrome

  

Stále se Vám nedaří najít stažené soubory? Připojte se k našim technikům a my vám poradíme. Odborný servis se zárukou již od 199 Kč.

autor návodu : Jaroslav Mráznávod vydán : 29. listopadu 2013

Share Button